Menu Sluiten
mr. Fleuranne de Groot

“Mijn missie is om mensen, bedrijven en organisaties daar te helpen waar zij zelf te kort schieten en met oplossingen te komen om hun zorgen en mogelijke problemen weg te nemen, zodat zij zelf verder kunnen met wat voor hun echt belangrijk is.”

Fleuranne heeft aan de rijksuniversiteit Groningen haar rechtenstudie genoten. En daar heeft zij zich tijdens haar master gespecialiseerd in het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht.

Daarnaast weet Fleuranne als geen ander hoe het is om als ondernemer te maken te hebben met werknemers die ongelukkig zijn in hun werk, niet naar behoren functioneren of waarvan met wederzijds goedvinden afscheid genomen moet worden. Zij was net 18 jaar toen zij ondernemer werd en op haar 21e gaf zij leiding aan een groot team werknemers. Toen kwam zij meermaals in aanraking met het arbeidsrecht en ontslagrecht en ontdekte zij hoe belangrijk het is om als werkgever en ondernemer een daadkrachtige, partijdige maar ook sociale jurist naast je te hebben staan die alle aspecten van het ontslagproces van je kan overnemen. Toen zij op 24-jarige leeftijd besloot haar bedrijven te verkopen wist zij wat haar missie was. En met die gedachte om andere organisaties en ondernemers dat te geven waar haar jurist haar zo goed mee had geholpen is zij rechten gaan studeren.

Fleuranne heeft ook jarenlange ervaring met het werken binnen de overheid en weet dus naast wat er leeft en belangrijk is voor een ondernemer ook heel goed hoe het er binnen overheidsland aan toe gaat en wat daar de ethiek is.

Voor beide type werkgevers heeft zij één centrale tip: haal dat ontslag uit de taboesfeer en focus op het positieve.

Douwe Oosterveen

“Mijn drijfveer is samenwerken aan een mooie maatschappij!”

Dan moet je soms door een zure appel heen bijten, maar door de gezamenlijke belangen boven tafel te krijgen en doortastend te handelen laat ik graag zien dat een einde niet enkel een einde is maar juist een nieuw begin voor alle partijen. En daar doe ik het voor.

Als u op zoek bent naar een adviseur of mediator bent u bij Douwe aan het goede adres. Als gediplomeerd mediator met een rustig en beschouwend karakter, en met zijn ruime ervaring in onderhandelingstrajecten, kan hij u helpen om geschillen binnen de arbeidsrelatie op te lossen voor het conflicten worden.

Douwe heeft een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en het openbaar bestuur en weet zich dan ook goed te verplaatsen in de denkwijzen en structuren die daar een rol spelen. 

Na jarenlang binnen het bedrijfsleven te hebben gewerkt was voor hem een gedwongen ontslag wegens bedrijfseconomische redenen de start van een nieuw begin. Hij weet dan ook uit eigen ervaring hoe lastig het soms kan zijn om je dromen waar te maken en hoe lastig het kan zijn om zelf te besluiten je vaste baan op te zeggen. Ook hij was uiteindelijk erg geholpen met de doortastendheid van de jurist van zijn oud werkgever die op een nette manier heeft gezorgd dat hij door een ontslag weer gelukkig kon worden in zijn werk.  

Douwe staat u dan ook bij met zowel zijn eigen ervaringen als zijn professionele kennis. Zijn credo is regel dingen goed, fatsoenlijk en snel dan is er weer ruimte voor positiviteit en geluk voor alle partijen..